RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pieten-demonstranten komen naar Utrecht

UTRECHT -

Het comité Kick Out Zwarte Piet houdt op zaterdag 26 november een "vreedzaam protest" in Utrecht bij het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs.

Het kinderevenement wordt georganiseerd door Omroep MAX en de KRO-NCRV. De demonstranten roepen iedereen op borden, flyers, stickers en megafoons mee te nemen.

Het protest wordt volgens Kick Out Zwarte Piet ondersteund door organisaties als de Internationale Socialisten, Reason against Racism en Unify Movement.

De Pieten-demonstranten willen ook hun stem laten horen bij de sinterklaasintocht in Leiden (19 november) en op 27 november in Rotterdam.


MAASSLUIS

Afgelopen weekeinde ging het mis in Rotterdam toen even verderop de landelijke sinterklaasintocht in Maassluis was. De politie hield een groep mensen aan die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet. Er gold in de stad een demonstratieverbod en toen de mensen dat negeerden zijn ze volgens de politie gearresteerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -