RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Golfkarretjes Houten blijven rijden voor ouderen

1/2
HOUTEN - Ouderen in Houten kunnen toch gebruik blijven maken van de golfkarretjes die hen naar het ziekenhuis of de supermarkt brengen. De service dreigde te stoppen, maar krijgt nu toch een doorstart.

Al een paar jaar rijdt kinderdagverblijf Kidslodge in Houten met golfkarretjes rond om kinderen van school te halen. Op een gegeven moment brachten ze ook ouderen die moeilijk ter been zijn naar het ziekenhuis of bijvoorbeeld naar de supermarkt. Dat kostte alleen zoveel tijd en energie dat het kinderdagverblijf er eigenlijk mee wilde stoppen.

Nu is er een stichting die de service voortzet, met ruim dertig vrijwilligers. Zaterdag kregen ze de sleutels van een nieuw golfkarretje.

De golfkarretjes zijn onmisbaar voor ouderen die moeilijk ter been zijn. Het openbaar vervoer in Houten rijdt alleen op de rondweg. Wethouder Kees van Dalen is daarom blij met het initiatief van de vrijwilligers, ook omdat de karretjes op het uitgebreide fietspadennetwerk in Houten kunnen rijden en daarmee overal kunnen komen.

De gemeente Houten gaat de stichting Vervoer Houten drie jaar financieel helpen. Daarna moet de stichting op eigen benen kunnen staan.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Nieuwsoverzicht