VVD wil wietteelt 'slimmer reguleren'

UTRECHT - Een meerderheid van het VVD-partijcongres heeft gestemd voor het slimmer reguleren van de wietteelt. Op het congres in Noordwijkerhout werd een amendement van de Utrechtse VVD-afdeling met die strekking aangenomen.
Meer dan 80 procent van de leden stemde voor. De VVD wil een nieuwe landelijke aanpak, die een einde maakt aan de situatie dat verkoop van cannabis wordt gedoogd, maar inkoop illegaal is. Het standpunt komt in het verkiezingsprogramma van de VVD.
De partij is verdeeld over de legalisering van softdrugs en het besluit van zaterdag geldt als een compromis. De VVD blijft tegen de experimenten van verschillende gemeenten met wietteelt. Wat slimmere regulering van de wietteelt in de praktijk betekent, is nog niet duidelijk.
Het Utrechtse amendement is wel een opvallende koerswijziging. De partij was altijd fel tegen de regulering van de wiettteelt.
De Utrechtse VVD was sowieso succesvol op het landelijke congres. Ook een voorstel voor het bestrijden van cybercrime haalde een meerderheid. Verder schaarde het congres zich nog achter het Utrechtse plan voor het uitroepen van een nationale feestdag op 5 mei. Bevrijdingsdag zou voor iedereen een vrije dag moeten worden, meent de VVD. Later moet nog wel bekeken worden welke vrije dag daarvoor ingewisseld moet worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.