Westplein toch doorgaande route naar parkeergarages

UTRECHT - Bezoekers aan het centrum van Utrecht kunnen in de toekomst toch weer parkeren in de parkeergarages aan de Catharijnesingel. Dat schrijft het gemeentebestuur in een brief aan de raad van de stad.
Eerder was het plan van de gemeente om bezoekers van het centrum die vanuit het westen komen bij de Jaarbeurs te laten parkeren. Vanaf daar zouden ze dan met een kabelbaan naar het centrum worden vervoerd. Eerder dit jaar bleek dat plan niet haalbaar, het was onder andere veel te duur.

VERKEERSADER

Nu geeft het college toe dat er geen alternatief is en dat automobilisten toch moeten doorrijden naar het centrum. Dat gaat voor problemen zorgen op het Westplein, denkt het CDA. Dat plein was vroeger een belangrijke verkeersader, maar wordt langzaam omgebouwd tot een plein voor de wijk Lombok.
Het idee is om er een 30-kmzone van te maken, waar de auto te gast is. Het CDA denkt dat dat niet gaat werken, omdat er minstens 16.000 auto's per dag overheen moeten.

CHAOS

De christendemocraten zijn blij dat het college het plan om te parkeren bij de Jaarbeurs nu definitief naar de prullenbak heeft verwezen. Maar de partij denkt dat er een chaos zal ontstaan bij de kop van Lombok, omdat er te veel auto's door een te nauwe straat moeten.
Het CDA pleit al jaren voor een tunnel onder het Westplein. Daar was in het verleden al geld voor gereserveerd, maar dat geld is door het college uitgegeven aan andere plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.