Connexxion verliest rechtszaak, busvervoer in handen van Syntus

PROVINCIE UTRECHT - Vervoersbedrijf Syntus is de komende jaren verantwoordelijk voor het busvervoer rond Utrecht en in Amersfoort. Dat heeft de rechter maandag bepaald.
Connexxion, het bedrijf dat het vervoer tot nu toe regelt, had om een uitspraak gevraagd. Het bedrijf vond namelijk dat de aanbesteding oneerlijk zou zijn verlopen.
Zo stelde Connexxion dat de provincie had moeten onderzoeken of Syntus wel volgens de Mededingingswet heeft gehandeld. Maar volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven was daar geen aanleiding toe. De uitspraak is definitief, omdat het college de eindrechter is in deze zaak.

TOEKOMST

Door de uitspraak mag Syntus tussen december 2016 en december 2023 voor een deel het busvervoer in de provincie Utrecht verzorgen. Het bedrijf was al druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe dienstregeling. "Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst, onze reizigers en onze toekomstige medewerkers," stelt algemeen directeur Cees Anker.
Syntus vertelde vorige week dat er onder meer meer ritten in de spits zijn gepland en dat het bedrijf nieuwe buurtbuslijnen opent in de Vechtstreek, de Lopikerwaard en Eemland.

PROVINCIE

Ook geduputeerde Jacqueline Verbeek is blij dat Syntus nu aan de slag mag. "Ik ben positief gestemd over de start van Syntus. De reizigers en chauffeurs weten nu waar zij aan toe zijn. Syntus is een vervoerder met ambities. Dat spreekt ons enorm aan. Bereikbare kernen, veilig en schoon openbaar vervoer zijn belangrijke uitgangspunten in deze concessie. Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit waar gaat maken in de provincie Utrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.