Opgestapt D66-raadslid Veenendaal naar DENK

VEENENDAAL - Gökhan Çoban wil raadslid worden voor DENK in Veenendaal. Eind oktober stapte de 39-jarige politicus uit de fractie van D66 in die gemeente. Çoban was het niet eens met de beslissing om wethouder Frits Beckerman uit het college te zetten. Hij liet toen weten dat hij zelfstandig verder zou gaan.
Çoban, die al ruim 25 jaar in Veenendaal woont, is tien jaar actief geweest voor D66. Voor zijn raadslidmaatschap was hij onder meer afdelingsvoorzitter voor de partij en kandidaat-Kamerlid. "D66 zit bij mij in het DNA", staat nog altijd op de site van D66 Veenendaal.
"Ik kies voor DENK omdat zij een heel ander geluid kunnen laten horen dan de gevestigde partijen", zegt Çoban in een filmpje op YouTube.
"Ze hebben een breed programma. Je hoort ze niet alleen veel over discriminatie en wederzijdse acceptatie, maar DENK heeft ook goede punten op het gebied van economie, onderwijs, zorg en arbeidsbeleid. DENK heeft een realistisch ideaalbeeld van Nederland, waarbij voor iedereen plek is", aldus Çoban.
Volgens de Veenenendalers heeft hij in ieder geval de steun van zijn aanhangers. Hij verwacht kritiek, maar heeft ook heel veel positieve reacties gekregen.

NIET MOGELIJK

Maar burgemeester Kolff is minder enthousiast. Hij benadrukt dat het volgens de regels onmogelijk is om als afgescheiden raadslid verder te gaan bij een partij die niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd is.
Maar dat maakt Çoban niet veel uit. Hij gaat voorlopig verder onder de naam 'Fractie Çoban', maar draagt het gedachtegoed van DENK uit. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zal zijn partij DENK gaan heten.

Interview met Gökhan Çoban

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.