Schoonmakers Amersfoort richten schade aan met gestolen lijnbus

AMERSFOORT - In Amersfoort hebben twee schoonmakers een stadsbus gestolen en er een rit door de stad mee gemaakt. In de wijk Soesterkwartier heeft de bus maandagavond een aantal paaltjes en auto's geraakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Een woordvoerder van Connexxion bevestigt het zogenoemde joyriden tegenover RTV Utrecht. "We kregen de bus met schade terug. We zijn geschokt dat dit gebeurd is en hebben direct contact opgenomen met de directie van schoonmaakbedrijf CSU", zegt Nicky Jansen van Connexxion. Hoe groot de aangerichte schade precies is kon de woordvoerder nog niet zeggen.

OP HET MATJE

Connexxion heeft ook geëist dat de betreffende schoonmakers niet meer in de buurt van een Connexxionbus komen. Schoonmaakbedrijf CSU reageert geschokt op de aantijgingen en is van plan de schade op de medewerkers te verhalen. "We gaan ze op het matje roepen", zegt een woordvoerder. "Voorlopig staan ze op non-actief. Als het waar is, worden ze op staande voet ontslagen."
Meerdere bronnen zeggen tegen RTV Utrecht dat de schoonmakers eerst met een bus langs een coffeeshop zijn gereden om daar een joint te kopen. Zowel Connexxion als CSU kunnen dat niet bevestigen.

ONBESCHOFT

Jeroen Hindriks zag de bus maandagavond in zijn achteruitkijkspiegel opdoemen. "De bus reed door de straat, wilde een bocht maken en ramde enkele paaltjes en auto's. Hij reed behoorlijk onbeschoft", zegt Hindriks. "Buren hebben vervolgens de politie gebeld."
De bussen van Connexxion in Amersfoort staan 's avonds op een rangeerterrein langs de Eem waar ze worden schoongemaakt door CSU.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.