Vertragingen in ochtendspits op snelweg en spoor

PROVINCIE UTRECHT - Reizigers moesten woensdagochtend rekening houden met problemen op de weg en op het spoor. Op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht was de vertraging rond 07.15 uur opgelopen tot bijna een uur vanwege een pechgeval op de A27.
Ook op de A12 van Den Haag naar Utrecht waren er problemen vanwege een ongeluk bij Harmelen. De file was daar rond 08.20 uur opgelopen tot meer dan 15 kilometer, meldt de VerkeersInformatieDienst.
Bij Gorinchem bleek eerder vanochtend een vrachtwagen stil te staan, waardoor er een rijstrook was afgesloten. Bij Nieuwegein blokkeerde een vrachtwagen de rechterrijstrook van Breda naar Utrecht. De vertraging bedroeg daar 30 minuten.

SPOOR

De NS kondigde dinsdagavond al aan dat treinreizigers rekening moeten houden met een langere reistijd. Op de trajecten Den Haag - Utrecht en Schiphol - Nijmegen rijden minder treinen: in plaats van ieder kwartier vertrekt op deze lijnen ieder halfuur een trein. Ook moet er soms extra worden overgestapt.
Eerder vanochtend waren er ook problemen op het traject Amersfoort - Ede-Wageningen. Dit leidde tot een vertraging van een halfuur. Inmiddels zijn de problemen daar verholpen.
Treinrails worden in de herfst sneller glad. Door regen en bladmoes slippen de wielen van treinen wanneer ze remmen meer en dat zorgt voor schade. De NS heeft in diverse werkplaatsen extra personeel ingezet om de wielen weer rond te slijpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.