Hondenbezitters Achterveld willen nieuwe uitlaatplek

ACHTERVELD - In Achterveld zijn hondenbezitters een handtekeningenactie gestart voor een plek waar zij hun viervoeter kunnen uitlaten. Aanleiding is het verbod dat de gemeente Leusden recent heeft ingesteld rondom de Modderbeek: honden mogen daar niet meer los rondlopen.
Inwoners van Achterveld met een hond zijn niet blij met het verbod. Voor veel hondenbezitters was de Modderbeek de ideale plek om de hond uit te laten. "Ik woon al zestien jaar in Achterveld en ik wist niet beter dat je daar met je hond mocht lopen", zegt Annet Aldenzee.
De hondenbezitters willen het liefst dat de bordjes worden weggehaald en dat honden weer vrij mogen rondlopen rondom de beek.

VERBOD

Het verbod geldt sinds de gemeente de Modderbeek anders heeft ingericht. De beek is niet langer een rechte lijn, maar kronkelt door het landschap. Vanwege de verandering is ook de bestemming van het gebied veranderd: van agrarische grond naar een natuurzone.
"Met agrariërs is afgesproken dat er geen honden mogen komen omdat de uitwerpselen van honden ziekten kunnen veroorzaken bij koeien", vertelt wethouder Jan Overweg. "Om die reden is besloten om geen honden meer toe te laten."

ACTIE

Nu het uitlaten van de hond daar niet meer mag, is er een handtekeningenactie gestart. De wethouder zegt graag in gesprek te gaan met de hondenbezitters. Hij wil er zijn best voor doen om een nieuwe locatie aan te wijzen waar honden vrij mogen rondlopen.

Handtekeningenactie voor hondenuitlaatplek Achterveld
Baasjes in actie voor uitlaatplaats

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.