"Openbaar vervoer ergernis voor veel ouderen"

UTRECHT - Het is voor veel ouderen in Utrecht een ergernis om te reizen met het openbaar vervoer. Chauffeurs hebben geen geduld of diensten als de regiotaxi komen niet op tijd, zegt de adviescommissie voor ouderenbeleid in de stad Utrecht.
De bereikbaarheid van bushaltes is een veelvoorkomend probleem, zegt Mieke van de Burg van de adviescommissie. "Binnen een straal van 500 meter moet er een bushalte zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. We krijgen mailtjes uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn dat mensen soms een kilometer moeten lopen naar een bushalte."
Gemeenten en provincie zouden meer moeten nadenken over de locatie van bushaltes. "Er moet dus beter worden gekeken naar waar mensen wonen", aldus Van de Burg.
Ook de regiotaxi is een probleem. "Er zijn klachten dat chauffeurs te laat komen, waardoor mensen te laat of zelfs niet op hun eindbestemming aankomen." Maar ook de hulp rond rolstoelgebruikers is volgens de commissie soms behelpen.
De commissie vindt dat het beter moet en organiseert daarom vandaag een bijeenkomst. Het gesprek is woensdagochtend om 10.30 uur in het stadhuis.

Voorzitter Mieke van de Burg van de adviescommissie over de ergernissen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.