Wethouder Amersfoort onder vuur wegens Fluor

AMERSFOORT - De Amersfoortse wethouder Bertien Houwing heeft dinsdagavond een motie van afkeuring doorstaan tijdens het debat over poppodium Fluor. Vijf oppositiepartijen vinden dat ze de gemeenteraad onvolledig en te laat heeft geïnformeerd over de financiële chaos bij de instelling, maar kregen andere fracties niet mee.
Het gaat niet goed bij Fluor in de voormalige Prodentfabriek. De opstartkosten bleken hoger dan verwacht. Zo kwam het culturele café niet van de grond, waardoor de horeca-inkomsten achterbleven bij de verwachting. De gemeente moet tonnen ophoesten om het poppodium open te houden.
Onder meer het CDA wil daarom dat er een budgetcoach voor culturele instellingen komt. De fractie zegt dat het vaker voorkomt dat culturele instellingen in Amersfoort de mist ingaan met financiën. De partij diende daarom een motie in voor de coach. Die moet op verzoek constructief meedenken met instellingen.
Andere partijen zien wel wat in het plan. De gemeente moet daarom onderzoeken of de budgetcoach er kan komen. Ook moet de stad kijken of er een soort monitoringssysteem kan worden opgestart om grip te houden op subsidiegelden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.