Plan zondagsopening Vianen zet fusie onder druk

VIANEN - Plannen van D66 in Vianen om de winkels in het stadje op zondag open te laten gaan, zorgt voor onrust in buurgemeente Zederik. Er zijn fusieplannen voor Vianen, Zederik en Leerdam en in Zederik houden veel partijen vast aan de zondagsrust.
D66 in Vianen begrijpt dat de koopzondag gevoeliger ligt in de christelijke buurgemeente dan in Vianen. "Wij zijn zeker niet van plan om ondernemers in Zederik of Leerdam te dwingen om de winkels open te doen op zondag", zegt raadslid Christa Hendriksen tegen RTV Utrecht.
De SGP, ChristenUnie en CDA in Zederik willen dat D66 wacht met het plan voor zondagsopening totdat de fusiegemeente Vijfheerenlanden een feit is. Dat duurt D66 te lang. "Wij hebben er last van dat inwoners naar Nieuwegein, IJsselstein en Houten gaan om inkopen te doen."
In het AD zegt waarnemend burgemeester André Bonthuis dat onderwerpen die gevoelig liggen in andere gemeenten niet zomaar meegenomen kunnen worden naar Vijfheerenlanden. Hij wil dat die eerst worden besproken met de Zederikse en Leerdamse politiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.