Groot ongeluk met tankwagen op A28

ZEIST - In Zeist is donderdag groot alarm gegeven na een ongeluk met drie vrachtwagens op de A28. Eén van de trucks is een tankwagen en die is op z'n kant beland. Volgens de politie is de tank leeg. De ravage is enorm en de snelweg blijft de hele avond dicht.
Het ongeluk gebeurde om 18.00 uur. Eén van de chauffeurs heeft ruim anderhalf uur bekneld gezeten. Zijn cabine is afgebroken. Brandweermensen hebben hem stap voor stap uit zijn benarde positie bevrijdt. Een trauma-arts is met een helikopter op de snelweg geland.
Volgens omstander praat het slachtoffer en kan hij bewegen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de twee andere chauffeurs zijn gewond geraakt, meldt de politie. Zij werden vlak na het ongeluk al naar het ziekenhuis gebracht.
Voor het incident werden veel brandweerwagens opgeroepen, waaronder een schuimbuswagen. Uiteindelijk bleek de tankwagen van een bedrijf dat alleen voedingsmiddelen vervoert en geen gevaarlijke stoffen.
Automobilisten tussen Amersfoort en Utrecht kunnen de A28 voorlopig beter mijden. Omrijden gaat het best via Hilversum over de A1 en A27, aldus de VID. Auto's achter het ongeluk hebben lang vastgezeten, maar konden onder begeleiding terugrijden.
De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Hulpdiensten druk bezig om chauffeurs te helpen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.