CDA Amersfoort: Social media beter monitoren tegen rellen

AMERSFOORT - Het CDA in Amersfoort zegt dat politie, jongerenwerkers en de gemeente social media beter in de gaten moeten houden om rellen zoals tijdens de kermis vorige maand te voorkomen. De fractie zegt tegen RTV Utrecht wel blij te zijn met de afhandeling van het incident.
De partij stelde raadsvragen aan het college van B en W over de rellen tijdens de kermis in Amersfoort. Jongeren gooiden vuurwerk tussen het publiek en keerden zich tegen de politie. Die veegde de kermis vervolgens leeg.
Inmiddels is het grootste deel van de relschoppers bekend bij de autoriteiten, schrijft het college van B en W aan de fractie. Ze komen uit verschillende wijken en ook uit buurgemeenten, en zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking, aldus het college.

GECONFRONTEERD

Enkele relschoppers zijn al aangehouden en anderen hebben een gesprek thuis gehad met ouders en agenten of jeugdwerkers. Daarbij zijn jongeren geconfronteerd met beelden die op social media zijn verschenen van de rellen.
Het CDA had ook voorgesteld om de relschoppers aan het werk te zetten op de volgende editie van de kermis op het Eemplein, maar daar heeft het college niet op geantwoord. De fractie heeft ook gevraagd om meer cameratoezicht tijdens evenementen, zoals de kermis op het Eemplein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.