Utrecht weet niet wat CargoHopper met geld gedaan heeft

UTRECHT - Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk heeft geen flauw benul wat CargoHopper gedaan heeft met de 80.000 euro die het bedrijf via de gemeente Utrecht heeft gekregen. Dat bleek uit de antwoorden van de wethouder tijdens het vragenuurtje in de Utrechtse gemeenteraad.
Volgens de wethouder was het bedrag geen echte subsidie. De gemeente won een prijs vanwege de initiatieven op het gebied van stadsdistributie. Die prijs bedroeg 250.000 euro en Utrecht verdeelde dat bedrag onder drie distributiebedrijven.
De wethouder van GroenLinks zegt wel bereid te zijn om bij CargoHopper te informeren wat met het geld gebeurd is.

GERUISLOOS

De SP stelde de vragen. De fractie wilde weten waarom de raad niet geïnformeerd is over het feit dat CargoHopper twee jaar geleden
met haar activiteiten. Van Hooijdonk zegt dat dat waarschijnlijk kwam door de vele mankementen aan de wagentjes en door de economische crisis.
Uit de antwoorden bleek dat Van Hooijdonk ook niet op de hoogte was van de teloorgang van het milieuproject. Verder liet ze weten dat de Utrechtse CargoHoppers niet in andere steden zijn ingezet, de Utrechtse karretjes waren te slecht van kwaliteit.
Het bedrijf kreeg niet alleen 80.000 euro van de gemeente Utrecht: de provincie stopte ook nog eens 160.000 euro in het mislukte project. De bestuurders waren destijds maar wat blij met het prijswinnende milieuproject en presenteerden het zelfs bij de VN.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.