Rondleiding in de vernieuwde Neudeflat

Het uitzicht op de Utrechtse Neudeflat
Het uitzicht op de Utrechtse Neudeflat © RTV Utrecht
UTRECHT - De meeste Utrechters zijn niet enthousiast over de Neudeflat. Dat oordeel komt regelmatig terug in de uitspraak "De mooiste plek om te wonen is de Neudeflat, want dan hoef je er niet tegenaan te kijken". De architect die verantwoordelijk is voor de grote verbouwing van de toren hoopt dat dat verandert, nu de eerste contouren van de vernieuwde flat zichtbaar worden.
Het topje van het gebouw is inmiddels al te bewonderen. Het gebouw ziet er zo al heel anders uit, zegt aannemer Michel Schipper. "Je krijgt een heel ander gevelbeeld dat veel speelser en meer open is."

VERHUURD

Het eerste appartement in de Neudeflat is al bijna af. Er is daardoor nu al een duidelijk beeld van hoe het er binnen uit gaat zien. Het mooie uitzicht en de goede locatie zorgen voor veel nieuwsgierige potentiële huurders, zegt Schipper. "Er zijn ontzettend veel reacties op de woningen binnengekomen en er zijn veel inschrijvingen. Driekwart is al verhuurd!"
De flat was volgens Utrechters altijd het lelijkste gebouw van Utrecht. Architect Bart Kellerhuis vond het zelf ook nooit zo'n mooi gebouw, maar dat wordt volgens hem heel anders nu de meeste kantoren uit het pand gaan verdwijnen.

REPUTATIE

"Ik denk dat het beeld wel gaat veranderen, omdat de functie allereerst gaat veranderen. Daardoor komt er meer traffic door bewoners en levendigheid. Alleen daardoor al gaat de reputatie van het gebouw vast veranderen," stelt Kellerhuis.
De werkzaamheden zijn nog niet afgerond, dus voorlopig wordt er nog hard gewerkt aan de Neude.

"Dankzij de verbouwing komt er meer levendigheid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.