Woerden lanceert 'Romeinse' smartphonegame

WOERDEN - Het Stadsmuseum Woerden lanceert vrijdagmiddag een historisch spel voor de smartphone. In de interactieve app 'Legend of Lucius' gaan spelers terug naar de Romeinse tijd en moeten ze een misdaad oplossen.
De game speelt zich af in het jaar 68 na Christus, een onrustige tijd waarin Friezen en Germanen steeds meer weerstand bieden aan de Romeinen aan de zuidelijke kant van de Rijn. Het verhaal gaat over Lucius, een vaandeldrager die indertijdtijd ook echt in Woerden heeft rondgelopen. Zijn voorvaderen zijn vals beschuldigd van een misdrijf, zegt hij, en spelers van de game moeten het misdrijf voor hem oplossen.

WHODUNIT

"De Engelsen zouden het een 'whodunit' noemen, oftewel een wie is de dader", zegt stadshistoricus Lex Albers. Je bekijkt filmpjes en krijgt aanwijzingen van historische figuren. Al lopend door de stad bezoek je zo allerlei locaties.
Daarbij is bewust gekozen voor locaties waar ook echt vondsten zijn gedaan, aldus de stadshistoricus. "We weten dat hier het castellum heeft gestaan. We weten ook dat hier een vicus heeft gelegen, een dorpje. Daar spelen de scenes zich af. Mensen zijn dan echt op de plek waar die in de Romeinse tijd ook was."

DIEFSTAL

Er zijn acht verdachten van het misdrijf, de diefstal van een boot met kostbaarheden. Wie de dader aanwijst uit de rij van vier Germanen en vier Romeinen maakt ook nog kans op een prijs. De app is vrijdag vanaf 16.00 uur te downloaden.

"Het klinkt als de soundtrack van een spannende film"
Wie lost het misdrijf op?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.