Familie Graafsma krijgt dossier niet

HOLLANDSCHE RADING - De familie Graafsma uit Hollandsche Rading krijgt het onderzoeksdossier over de dood van dochter Dascha niet mee naar huis. Het Openbaar Ministerie zegt zo "te willen voorkomen dat persoongegevens uit het dossier openbaar worden gemaakt."
De familie van Dascha wil het dossier zelf in bezit krijgen, maar volgens het OM gebeurt dat alleen in zeer uitzonderlijke gevallen, in het kader van rouwverwerking.

BEVINDINGEN

In dit geval is verzocht om verstrekking van het dossier voor onderzoek. Het OM acht de kans daarom groot dat de onderzoekers hun bevindingen zullen publiceren en dat daarmee privacybelangen geschaad kunnen worden. Het dossier is wel ter inzage beschikbaar en dat is in dit geval al twee keer gebeurd.
Het OM zegt dat het de familie nu vrij staat om een klacht in te dienen over de weigering om het dossier mee te geven. Ook kunnen ze zich wenden tot de Ombudsman.

ONDERZOEK

Bekenden van de familie doen eigen onderzoek naar het overlijden van de 16-jarige Dascha Graafsma. Zij werd eind november vorig jaar na een avondje stappen in Hilversum door een trein overreden.

ZELFMOORD

Het Openbaar Ministerie concludeerde dat het meisje zelfmoord heeft gepleegd, maar de familie kan zich daar niet in vinden. Het onderzoeksteam van de familie zegt in december met
te komen.
Maandag onthullen vrienden van Dascha een monumentje voor de overleden tiener.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.