Verkeer kan vanaf maandag over Vleutensebaan

Wethouder Van Hooijdonk drilt de laatste meters asfalt weg.
Wethouder Van Hooijdonk drilt de laatste meters asfalt weg. © Ina Massop, gemeente Utrecht (Twitter)
LEIDSCHE RIJN - De Vleutensebaan in Leidsche Rijn is vrijdagochtend officieel geopend. De weg is de hoofdverbinding tussen het stadsdeel en de Utrechtse binnenstad. De weg loopt parallel aan het spoor van Woerden naar Utrecht en is anderhalve kilometer lang. Vanaf maandag kan het verkeer de baan gebruiken.
Volgens de gemeente gaat het om een belangrijke weg. "Er komt zo meer ruimte voor auto's, bussen en fietsers. De weg is een hoofdader voor Leidsche Rijn en de reistijd naar Vleuten is nu ook met minuten verminderd," zegt projectleider Daniel Reuling.
De Vleutensebaan loopt over het dak van de A2. Mede daardoor duurde het even voordat de belangrijke weg aangelegd kon worden. "Eerst moest er een tunnel voor de A2 worden gegraven en daar gaat nu dus de Vleutensebaan overheen. De klus kon simpelweg niet eerder af. Het was een kwestie van goed plannen en uitvoeren en dat is gebeurd," zegt Reuling.
Wethouder Van Hooijdonk drilde vrijdagochtend de laatste meters asfalt weg om de aansluiting van de Vleutensebaan met de Gele brug te maken. Dit weekend wordt er nog aan de weg gewerkt.

"De hoofdverbinding gaat nu officieel open"
"We moeten nog een weekend hard werken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.