Politiek De Ronde Venen wil tramverbinding

DE RONDE VENEN - De Uithoorntramlijn moet 'onverwijld' worden doorgetrokken tot in De Ronde Venen. Dat wil de gemeenteraad van De Ronde Venen. Er liggen vergevorderde plannen om de tramlijn van Amstelveen door te trekken naar Uithoorn, maar de politici uit De Ronde Venen willen dat de tram nog een paar kilometer verder gaat rijden.
In een motie zeggen CDA, VVD, Ronde Venen Belang, PvdA/GroenLinks/Lokaal Sociaal, Lijst 8 Kernen en D66 dat het openbaar vervoer in de gemeente van en naar Utrecht en Amsterdam 'verre van optimaal is'.
De partijen zeggen dat nu het moment is voor het college van B en W om te gaan lobbyen bij de provincie Utrecht en Noord-Holland omdat er binnenkort in de Provinciale Staten in Noord-Holland een besluit over het doortrekken van de lijn naar Uithoorn wordt genomen.
Van de geplande eindhalte in het dorpscentrum van Uithoorn is het hemelsbreed zes kilometer naar het centrum van Mijdrecht of acht kilometer naar Vinkeveen. Wanneer de eerste tram stopt in Uithoorn, is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.