MOA wil af van een aantal 'Armando's'

Beatrix tijdens de opening van het MOA in 2014.
Beatrix tijdens de opening van het MOA in 2014. © ANP, Bas Czerwinski
BUNNIK - Museum Oud-Amelisweerd (MOA) in Bunnik wil mogelijk af van een deel van de collectie van Armando. Daarmee zou het noodlijdende museum een deel van het exploitatietekort kunnen verminderen.
Het museum heeft de collectie van de Amersfoortse kunstenaar nu nog grotendeels in een depot staan. Dat rust zwaar op de begroting, zegt museumdirecteur Yvonne Ploum tegen RTV Utrecht. "We zijn een klein museum. Het beheer van de collectie kost ons een groot deel van het budget."
Daarom wordt er gekeken of er andere musea zijn die de kunstwerken kunnen overnemen. Daarbij wordt gedacht aan onder meer het Cobra Museum in Amstelveen. Ploum benadrukt dat haar museum wel een belangrijke plek blijft om het werk van Armando te bewonderen.
Museum Oud Amelisweerd verkeert in financieel zwaar weer, nadat onder meer de gemeente Utrecht besloot om geen subsidie meer te geven. Raadsleden hebben het Utrechtse college wel gevraagd na te denken over de toekomst van het noodlijdende museum. Ze willen namelijk voorkomen dat het moet sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.