De J. blijft vastzitten, Haase moet getuigen

DE BILT - Tenniscoach Mark de J. stond maandag opnieuw voor de rechter. Hij wordt verdacht van de moord op Koen Everink. De tenniscoach zei onschuldig te zijn, volgens hem is Everink door meerdere daders om het leven gebracht.
De J. was bevriend met de Bilthovense miljonair. Op de avond van de dodelijke steekpartij keken ze samen voetbal in de villa van Everink.
De J. had flinke gokschulden bij Everink, dat kan volgens het Openbaar Ministerie zijn motief zijn geweest. De voormalig coach van de bekende tennisser Robin Haase ontkent alles. Hij zegt dat hij op de bewuste avond ontvoerd werd. Volgens hem zijn mogelijk zijn ontvoerders degene die achter de dood van Everink zitten.

GETUIGEN HOREN

Verslaggever Iris Tasseron
. Volgens haar wilde de advocaat meer getuigen horen, waaronder de dochter van Everink. Het OM wees dat verzoek af. "Het gaat voor de dochter om een zeer traumatische ervaring. Ook vanwege haar jonge leeftijd."
De advocaat van voormalig tenniscoach Mark de J. wil ook tennissers Robin Haase en Igor Sijsling oproepen als getuige. Daar verzet het OM zich niet tegen.

MEER DADERS

Volgens de advocaat kan Everink niet door een persoon vermoord zijn, maar zijn er meerdere daders. Zo zou hij zich volgens hem hebben verweerd en zou hij niet enkel door messteken om het leven zijn gekomen, maar mogelijk ook gesmoord zijn met een handdoek. De dochter van Everink zou haar vader hebben horen gillen.

De advocaat pleitte voor vrijlating van Mark de J.
De verdachte kwam maandag ook zelf aan het woord. "Ik heb Koen met geen vinger aangeraakt", zei Mark de J.. Volgens hem hebben getuigen voor de moord verdachte mannen bij de woning van Everink gezien.

RECHTER

De rechter besloot vandaag over het verzoek van de advocaat om nieuwe getuigen te horen. Op het horen van Haase na, wees de rechter het horen van deze getuigen af.
De tenniscoach blijft voorlopig vastzitten, zo besloot de rechter.

Verslaggever Iris Tasseron over de zaak
Verslaggever Iris Tasseron over de rechtszaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.