Minister Hennis brengt cadeautje naar Zeist

Minister Hennis op bezoek bij de BIGA-groep.
Minister Hennis op bezoek bij de BIGA-groep. © RTV Utrecht
ZEIST - Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, bracht maandagmiddag goed nieuws naar Zeist. De bewindsvrouw was op werkbezoek bij de Biga Groep, waar oud materiaal van Defensie wordt verwerkt. Het contract tussen beide partijen is onlangs met acht jaar verlengd. En vanaf februari 2017 gaan ook andere overheidsdiensten, zoals de douane en de brandweer, gebruik maken van de Biga Groep.
Bij de Biga Groep werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voorheen de sociale werkplaats genoemd. Zo'n dertig medewerkers zijn fulltime aan de slag om het Defensiemateriaal te verwerken. "Wij controleren of dingen nog goed zijn", zegt Peter Mulder. "Als het te vaak gebruikt is of versleten is, dan is het niet meer goed."

GEHEIM

Materiaal dat niet meer door Defensie hergebruikt kan worden wordt verkocht, bijvoorbeeld bij de zogenoemde dumpwinkels. Dat materiaal wordt dan eerst bewerkt en er wordt gecontroleerd of alle zakken leeg zijn. Militairen laten de meest rare dingen in hun zakken achter. Maar daarover praten mag Mulder niet. "Dat is geheim", zegt de medewerker.
Vanaf begin volgend jaar gaan andere overheidsdiensten ook hun spullen laten verwerken in Zeist. Dat betekent fors meer werk voor de mensen van de Biga Groep. Onder andere door het vele werk heeft Mulder onlangs goed nieuws gekregen. "Per 1 december gaat mijn vaste contract in. Daar ben ik geweldig blij mee."

VOORBEELD

Hennis was zichtbaar onder de indruk van het werk dat de mensen van de Biga Groep leveren. "Het is een hele bijzondere werkomgeving, en daar draagt Defensie graag aan bij", aldus de minister tijdens haar werkbezoek. Over het feit dat andere overheidsdiensten ook hun spullen naar Zeist gaan brengen zegt ze""goed voorbeeld doet volgen."
Dat de minister op werkbezoek komt ervaren Peter Mulder en z'n collega's als een grote eer. "Dat stel ik heel erg op prijs, en ik vind het heel leuk dat ze belangstelling heeft in wat wij hier doen."

"Het is een hele bijzondere werkomgeving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.