"Meer geld voor vogelopvang in provincie"

PROVINCIE UTRECHT - De vogelopvangen in Utrecht en Soest barsten uit hun voegen. De organisatie in Utrecht wil daarom verhuizen naar een grotere locatie in Nieuwegein, en die in Soest wil uitbreiden.
"Het aantal vogels is verdubbeld tot 5000. Dat komt door de sluiting van de vogelopvang in Woudenberg. We hebben gewoon te weinig ruimte. Dan moet je ook vogels bij elkaar gaan zetten en daardoor raak je het overzicht kwijt. Dan gaan er onnodig vogels dood", zegt Lucienne Schuyt van de opvang in Soest.

UITBREIDING

Voor de uitbreiding in Soest en de verhuizing in Utrecht is geld nodig. De Partij voor de Dieren riep daarom
zeven Utrechtse gemeenten op de portemonnee te trekken. Maar gemeenten zijn daar niet happig op, zegt Schuyt.
"Die vogels hebben geen eigenaar. Ze horen overal en nergens bij. Gemeenten zijn daardoor niet zo snel bereid om daarvoor te betalen. Ze willen hun verantwoording er niet voor nemen. Ik denk daarnaast niet dat het 'hot' is, een vogelopvang", aldus Schuyt.
Schuyt vreest voor komend seizoen als er weer meer vogels binnenkomen. "We redden het wel, maar dan gaan meer vogels dood dan zou moeten. Wij hebben als doelstelling: red er zoveel mogelijk, want wij hebben al zoveel ellende in die natuur aangebracht waardoor die dieren verongelukken."

"Meer geld voor vogelopvang in provincie"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.