Reconstructie schietincident Atlasdreef Utrecht

UTRECHT - Justitie en politie maken woensdag een reconstructie van het schietincident op Atlasdreef in Utrecht. In mei beschoot een 26-jarige man zijn broer. Die overleefde de schietpartij.
Justitie wil weten wat er precies is gebeurd op zondag 8 mei. Toen werd het slachtoffer in de omgeving van de Atlasdreef op tien meter afstand door zijn broer onder vuur genomen. Er werden meerdere kogels op zijn hoofd en lichaam afgevuurd.
De schietende broer werd later op de avond opgepakt aan de Groenekanseweg in De Bilt. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd.

LOSSE FLODDERS

De advocaat van de verdachte zegt dat hij niets weet van wapens. Hij schoot in de lucht en mogelijk heeft hij losse flodders gebruikt, zegt de advocaat. Volgens zijn raadsman droeg hij een pistool bij zich omdat hij bang was.
De reconstructie wordt gemaakt op verzoek van de officier van justitie en staat onder leiding van de rechter-commissaris. Agenten voeren de reconstructie uit. Een deel van de Atlasdreef wordt tijdens het onderzoek afgezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.