"Mishandeling journalist bij Pieten-demonstratie is kwalijk"

UTRECHT - "Een kwalijke aanval op een journalist die verslag probeert te doen." Dat zegt journalistenvakbond NVJ dinsdag in de Volkskrant in een reactie op de mishandeling van journalist Kevin P. Roberson. Hij kreeg afgelopen zaterdag klappen bij de Utrechtse Jaarbeurs, toen hij daar was voor een anti-Zwarte Piet-demonstratie.
Op de Facebookpagina van Roberson is te zien dat hij geslagen wordt. In de krant is te lezen dat NVJ-secretaris Thomas Bruning de aanval veroordeelt. "Het is belangrijk dat de politie stappen neemt om de verdachte op te pakken, om duidelijk te maken dat dit soort aanvallen jegens de pers niet kunnen."
Roberson wordt in sommige kringen beschouwd als activistisch of activistisch journalist. Maar volgens Bruning heeft iedere journalist recht op bescherming. "Hij heeft een perskaart en werkt voor reguliere media. Powned is ook een beetje activistisch, maar dat betekent niet dat die journalisten geen bescherming verdienen."
Het was niet toevallig dat er zaterdag voor- en tegenstanders van Zwarte Piet bij de Jaarbeurs waren. Omroep MAX en de KRO-NCRV organiseerden daar het Zapp-Sinterklaasfeest. Rondom de Jaarbeurs verzamelden zich daarom tientallen demonstranten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.