Na 40 jaar nog geen uitspraak over miljoenenclaim Vianen

VIANEN - De gemeente Vianen hangt een claim boven het hoofd van tientallen miljoenen euro's, misschien zelfs wel 80 of 100 miljoen. De claim is ontstaan in 1976, nadat Vianen en Hagestein een stukje grond weigerden te leveren aan een fabrikant van betonpalen, Niemans Beton.
Niemans Beton had in de jaren '70 een fabriek op industrieterrein De Hagen en ze hadden een stukje grond op De Biezen. Het familiebedrijf bedacht een innovatie met voorbespannen betonpalen en wilde daarom uitbreiden. Niemans verkocht het stuk grond op De Biezen aan de gemeente, en kocht een extra stukje grond op De Hagen terug. De gemeente weigerde die grond vervolgens te leveren.

SLEPENDE ZAAK

Niemans kon daardoor in 1976 niet uitbreiden en niet profiteren van de nieuwe uitvinding. Het bedrijf begon een lange serie rechtszaken en onderzoeken door deskundigen. Volgende maand, 40 jaar na dato, doet de rechter een uitspraak.
Daarmee is de kous mogelijk niet af. Er is grote kans dat er weer deskundigen naar gaan kijken en daarna de Hoge Raad. Dat kan nog zo'n acht jaar duren.

"Wethouder Wijnmaalen ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.