RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie: Vijfheerenlanden in Utrecht

1/2
VIANEN -

De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden moet bij de provincie Utrecht horen. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie, die door het kabinet is gevraagd het herindelingsproces te leiden. Een toekomst in Utrecht heeft de voorkeur boven die in Zuid-Holland, vooral omdat twee van de drie gemeenten zich daar het beste bij voelen.

Als het aan de provincie ligt zullen het Utrechtse Vianen en Zuid-Hollandse Zederik en Leerdam vanaf 1 januari 2019 gaan fuseren. Die samenvoeging tot ÚÚn Utrechtse gemeente is volgens de provincie goed voor de bestuurskracht in het gebied. Daarbij zou de kwaliteit van de hulpdiensten, zoals de brandweer, niet in het geding zijn.

Het herindelingsontwerp ligt vanaf 1 december tot en met 26 januari ter inzage op het provinciehuis en in de drie gemeentehuizen. Iedereen kan laten weten wat ze daarvan vindt. Daarna verwerkt de provincie de reacties in een definitief herindelingsadvies en moet politiek Den Haag nog oordelen over de toekomst van Vijfheerenlanden.

Vanaf 1 januari 2018 gaan de gemeenten al meer samenwerken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -