RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

De J. moet erven Everink 24.000 euro terugbetalen

BILTHOVEN - Mark de J. die verdacht wordt Koen Everink uit Bilthoven te hebben gedood, moet de erven van Everink 24.000 euro terugbetalen. Het bedrag zou De J. van de zakenman en zijn vroegere vriend hebben geleend.

De nabestaanden van Everink eisten in een kort geding zo'n 70.000 euro terug. De rechter wees alleen de bedragen toe die door de gedaagde zijn erkend. Het gaat om een bedrag van 23.850 euro. Voor het niet toegewezen bedrag wordt mogelijk nog een bodemprocedure gevoerd.

Ex-tenniscoach De J. zou het geld van Everink hebben geleend om zijn gokverslaving te bekostigen. De verdachte verklaarde eerder dat een deel van het geleende bedrag werd vergokt door hem en Everink. De afspraak was dat zij beiden de helft van het verlies zouden dragen.

Ook zou De J. al meerdere tussentijdse aflossingen hebben gedaan, maar de advocaat van de nabestaanden noemde dat eerder erg ongeloofwaardig omdat deze niet waren vastgelegd.

De zakenman werd op 3 maart van dit jaar dood aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht. Het OM denkt dat de geldproblemen van De J. het motief zijn geweest voor de moord. De tenniscoach ontkent in alle toonaarden iets met het misdrijf te maken te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht