RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Problemen rond regiotaxi houden aan

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Het blijft klachten regenen bij de regiotaxi in Utrecht. Sinds vervoerder De Vier Gewesten op 1 oktober is aangesteld, moeten mensen regelmatig urenlang in de kou wachten op vervoer.

De schoonmoeder van Edwin van Keulen gebruikt de regiotaxi. Door de problemen mistte ze onlangs bijna een crematie. "Ik had aan de regiotaxi aangegeven dat ze naar een crematie moest. Ze had al aangegeven dat ze heel vroeg opgehaald wilde worden. Dat werd haar ook beloofd, maar toch moest ze nog een uur wachten."


HONDERDEN KLACHTEN

De afgelopen tijd ontving de provincie soms wel honderden klachten per maand. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof vindt daarom dat er snel iets moet veranderen. Ze erkent dat de problemen aanhouden.

"Er zijn weken bij geweest dat het beter ging, dat zien we ook terug in het klachtenverloop. Maar er zijn ook weken dat het slechter gaat, dus daar zijn we absoluut niet tevreden over", aldus de gedeputeerde.


GESPREKKEN

Donderdag voert de provincie opnieuw gesprekken met de vervoerder om de klachten te verhelpen. DVG krijgt nog tot 17 december om de dienstregeling op orde te brengen. Tot die tijd geeft Verbeek Nijhof de vervoerder nog een kans. "Op dit moment wil ik nog niet op de zaken vooruit lopen."

Voor Edwin van Keulen is de maat in ieder geval vol. "Ik ben aan het inventariseren of er meer mensen in het verzorgingshuis zijn die problemen hebben en dan ga ik een brief naar het provinciebestuur sturen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -