Bolsius beantwoordt raadsvragen in straattaal

© AS Media
AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort heeft in straattaal gereageerd gegeven op de raadsvragen over hangjongeren van PvdA-raadslid Youssef el Messaoudi. Hij had ook straattaal gebruikt.
"Ewa kiffesh dan alles chill?" schrijft de burgemeester. "Wat een goede vragen hebben jullie gesteld over de boys en chickies die trobi veroorzaken op de streets."
El Messaoudi vroeg zich af hoe overlastgevende jongeren op het rechte pad kunnen worden geholpen. Volgens El Messaoudi hebben zij vaak problemen. Het raadslid plaatste de antwoorden van de burgemeester woensdagavond op zijn Twitter-account.

AANPAK

De burgemeester zegt dat de gemeente drie manieren heeft om jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Zo ondersteunt de gemeente de jongeren door hen te helpen bij het zoeken van een toekomst.
De zwaardere aanpak is vooral gericht op gezinshulpverlening, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het wijkteam. Deze aanpak is vooral bedoeld voor jongeren die ernstige overlast en criminaliteit veroorzaken.
Voor de zwaarste groep geldt dat politie en justitie worden ingeschakeld en er wordt gekeken naar gedwongen hulpverlening. Volgens Bolsius ligt er ook een belangrijke rol voor het onderwijs. Zo wordt met trajectbegeleiders geprobeerd voortijdig schoolverlaten te voorkomen.
Amersfoort besteedt volgend jaar circa 2,5 miljoen euro aan de aanpak van jeugd en jongeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.