RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zwarte Pietendiscussie in Kanaleneiland

1/2
UTRECHT -

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland wordt donderdagavond gesproken over het Zwarte Pietendilemma. Onder leiding van getrainde dialoogbegeleiders gaan inwoners met elkaar in discussie over de vraag hoe het Sinterklaasfeest gevierd moet worden.

"Iedereen is welkom", zegt Wilma de Buck van Utrecht in Dialoog, één van de organisaties die de discussieavond aan de Livingstonelaan organiseert.

Bang voor relschoppers of demonstranten is ze niet. "We gaan met elkaar in gesprek, dat is het uitgangspunt. Ik verwacht niet dat dat aantrekkelijk is voor relschoppers, die gaan naar andere plekken."


TAFELS

Deelnemers aan de discussieavond zitten met zes tot acht personen aan tafels. Iedereen mag zijn of haar zegje doen. "Mensen zijn heel veel aan het zenden. Zodra mensen naar elkaar gaan luisteren verandert er iets."

"Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om spreken vanuit je hart en aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen."


INITIATIEF

De dialoogavond is een initiatief van Stichting de Brug Kanaleneiland in samenwerking met Utrecht in Dialoog, de Werkgroep Pietendialoog en Actieve Jongeren Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -