Politiek schrikt van treiterjeugd in Overvecht

UTRECHT - De PvdA is geschrokken van de wanhoop van bewoners van een flat in aan de Brandenburchdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. In een uitzending van U Vandaag vertelden bewoners dat ze dagelijks getreiterd worden door een groep jongeren. De fractie wil weten wat het college van B en W gaat doen om de flatbewoners te helpen.
"De bewoners zeggen dat ze het zat zijn en willen het heft in eigen handen nemen. Dat is absoluut niet de bedoeling en we willen van het college weten wat ze ertegen gaat doen", zegt PvdA-raadslid Bouchra Dibi.
Al maanden wordt bewoners van de Brandenburchdreef het leven zuur gemaakt door jongeren. Ze vernielen ruiten en bewoners worden agressief bejegend als ze hun flat binnen willen gaan.

CAMERA'S

Het ophangen van bewakingscamera's is niet de oplossing volgens Dibi. Bij het winkelcentrum Overkapel in Overvecht zijn ook camera's opgehangen, maar daardoor is volgens haar het probleem alleen maar verplaatst. De jongeren gaan dan op een andere plek overlast veroorzaken.
Het raadslid wil dat er meer voorzieningen komen voor jongeren in Overvecht. Die zijn er volgens Dibi niet. De jongeren die de overlast veroorzaken zijn volgens de bewoners tussen de 16 en 22 jaar oud. De jongens moeten bestraft worden en volgens PvdA-raadslid Dibi is het ook belangrijk dat de ouders van de jongeren ook aangesproken worden.

BO-EX

Ook de huismeester van de flat aan de Brandenburchdreef is op de hoogte van de overlast. "Het is een lastig probleem omdat het moeilijk is om de jongeren aan te spreken. Als zij een politiewagen zien, maken ze dat ze wegkomen."
Wel is er intensief contact met de politie, zegt de medewerker van woningcorporatie Bo-Ex. "Samen met de wijkagent gaan we deze week camerabeelden bekijken van de camera in de portiek van de flat." De politie zei woensdag al tegen RTV Utrecht dat het probleem bekend is en dat ook al mensen zijn aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.