Kunstwerk van 30.000 bloembollen bij seniorenflat

UTRECHT - Bij seniorenflat 't Huis aan de Vecht planten vrijwilligers een kunstwerk van 30.000 bloembollen vlak naast de flat. Het ontwerp is door bewoners zelf gemaakt met hulp van kunstenares Lotte van Laatum.
Er zijn vaker kunstprojecten bij de seniorenflat en dit keer werd Van Laatum gevraagd om een project te begeleiden. Ze sprak met bewoners en hoorde dat die vooral het uitzicht erg belangrijk vinden. "Daarom wilde ik juist op deze plek graag iets maken wat door de bewoners zelf zo mooi wordt. Ik ben immers met hun ontwerpen aan de slag gegaan."
De bloembollen worden in de vorm van grotere bloemen geplant en moeten uiteindelijk zorgen voor een prachtige tuin. "Ik vind het heerlijk, zelf woon ik precies goed met uitzicht op de tuin dus ik kan in de lente naar een prachtige bloemenzee kijken", zegt bewoonster Miep van Eck.
De ontwerpen van de bewoners zijn straks als witte krokussen te zien. Van Laatum koos bewust voor deze bloem:"Krokussen hebben een klein blad en blijven laag bij de grond. Hierdoor blijft de vorm van de figuren bewaard. Had je dit bijvoorbeeld met tulpen gedaan, dan krijg je last van hangende bladeren en verlies je de vorm."
Voorlopig zijn de figuren nog niet te zien. Pas eind februari of begin maart staan de bloemen in bloei.

Kunstwerk van 30.000 bloembollen bij seniorenflat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.