Rhenenaren zijn verkeersproblemen spuugzat

RHENEN/RHENEN - De verkeersproblemen in Rhenen stapelen zich op. Omdat het elke avondspits muurvast staat bij de Rijnbrug, hebben inwoners steeds meer last van sluipverkeer. De behoefte aan de nieuwe Rijnbrug met een extra rijstrook wordt daarom steeds groter.
"Ik voorzie dat de komst van de nieuwe brug wel minimaal een jaar gaat opschuiven. De brug had er eigenlijk al moeten liggen", verzucht wethouder Jan Kleijn. Gevolg is dat de straten in Rhenen vastlopen, onder meer rond het centrum. Daardoor lopen winkeliers omzet mis.

VERBOD

Bewoners rond de sluiproutes zijn de verkeersproblemen spuugzat. Daarom komt de wethouder vanaf volgend jaar met een verbod op sluipverkeer voor iedereen die niet langs de sluiproute woont. Het gaat om een proef. "We hopen met het verbod weer een prettige woonomgeving te genereren", aldus Kleijn.
Maar ook daar is niet iedereen blij mee vanwege het risico op een boete. Gevolg van het verbod is dat sommige bewoners straks een half uur langer onderweg zijn om thuis te komen. "We moeten de file in en dat gaat zometeen met een nieuwe Rijnbrug nóg langer duren", aldus bewoner André Toonen.
Eerder werd bekend dat de Rijnbrug z'n langste tijd heeft gehad. Mogelijk wordt de brug daarom compleet vernieuwd. Vanwege verkeersdrukte moet de Rijnbrug ook een extra rijstrook krijgen, maar die laat langer op zich wachten omdat het brugdek niet goed genoeg is.

"De brug had er eigenlijk al moeten liggen"
Verkeersproblemen Rhenen stapelen zich op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.