"Leg kruisingen Noordelijke Randweg verdiept aan"

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet toch nog een keer proberen of de Noordelijke Randweg niet in zijn geheel verdiept kan worden aangelegd. Dat vroegen bewoners van de wijk Overvecht donderdagavond aan de Utrechtse raad.
De Noordelijke Randweg bij Overvecht moet worden opgewaardeerd om het toenemend autoverkeer te kunnen verwerken. Nu heeft de weg nog drie rotondes, dat moeten ongelijkvloerse kruisingen met twee bruggen en een tunnel worden.

GELD

De bewoners van Overvecht pleitten tijdens een raadsinformatiebijeenkomst toch weer voor drie tunnels, in plaats van één. Volgens D66-raadslid Indra te Ronde ontbreekt vooralsnog het geld.
"Het kan zijn dat er straks meer geld vrijkomt dan we nu denken en dan kunnen we kijken of er een tweede of derde verdieping bij kan komen. Nu is de beperkende factor geld, maar er is ook naar voren gekomen dat tijden veranderen"", aldus Indra te Ronde. Het geld voor twee extra tunnels zou dan uit Den Haag moeten komen. Maar vooralsnog lijkt het er niet op dat de minister bereid is om extra geld voor de NRU uit te trekken.
Als alles volgens planning verloopt, moeten de werkzaamheden aan de Noordelijke Randweg in 2020 starten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.