Burgemeester Westerlaken verlaat Lopik

LOPIK - Burgemeester Westerlaken van Lopik wordt directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze volgt Marja van Bijsterveldt op, die onlangs is gestart als burgemeester van Delft. Westerlaken stopt vanwege haar nieuwe baan in maart als burgemeester van de Utrechtse gemeente.
Westerlaken neemt met pijn in het hart afscheid. "De beslissing om uit de gemeente Lopik weg te gaan, was niet makkelijk. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad in de gemeente Lopik en het werk is nog niet klaar," schrijft ze in een verklaring.
De CDA'er kijkt ondertussen al uit naar haar nieuwe baan. "Lopik is mij heel dierbaar en zal dat altijd blijven, echter, werken voor het Kinderfonds is een kans die ik niet voorbij kan laten gaan. Waar het Kinderfonds voor staat, zorgen dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, is iets waarvoor ik mij met hart en ziel kan inzetten."
Westerlaken is geen onbekende in de wereld van de goede doelen. Zo is ze toezichthouder bij verschillende organisaties en een groot netwerker, wat voor het Kinderfonds een belangrijke meerwaarde is. Ronald McDonald zorgt ervoor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.