Sinterklaas vliegt door de lucht in Leusden

LEUSDEN - Zo bijzonder hadden ze de komst van Sinterklaas nog niet gezien: leerlingen van basisschool De Rossenberg in Leusden zagen vrijdagochtend de goedheiligman per helikopter aankomen.
Even na half tien landde de helikopter op een weiland in Leusden. De school wilde er dit jaar iets speciaals van maken, en dat is geluk. "Gaaf", schreeuwden meerdere leerlingen toen ze de helikopter zagen aankomen.
De Rossenberg gaat volgend jaar verhuizen naar het Multifunctioneel Centrum in Leusden. Daar zitten ze dan met drie andere scholen. "We kunnen dan natuurlijk niet drie keer een sinterklaasintocht organiseren, dat valt niet uit te leggen", zegt een van de ouders. Omdat het dit jaar de laatste keer is dat de goedheiligman speciaal voor de leerlingen van de Rossenberg komt, wilde de Sint er iets speciaals doen.

VEEL GELD

"Dankzij sponsoren hebben we dit kunnen regelen", legt Sonja Boersma uit. "Zo'n helikoptervlucht kost natuurlijk veel geld, maar dan heb je ook iets onvergetelijks." De Sinterklaas die vrijdagochtend de leerlingen bezocht, komt al twintig jaar op de Rossenberg. "We wilden op een ludieke wijze afscheid nemen van de oude school, om volgend jaar naar de nieuwe school te gaan", aldus de Sint.
Hoe de Sinterklaasintocht in het Multifunctioneel Centrum eruit gaat zien is nu nog onduidelijk. "Dat gaan we met de drie scholen overleggen", aldus Boersma. Maar dat Sinterklaas van plan is om volgend jaar naar Leusden te komen staat vast.

"Sint wilde de laatste keer iets speciaals doen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.