RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Maartenspenning voor dirigent Toonkunstkoor

UTRECHT -

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft de Maartenspenning uitgereikt aan Jos Vermunt. De Hagenaar heeft 25 jaar lang als dirigent van het Toonkunstkoor bijgedragen aan verrijking van het culturele aanbod in Utrecht.

Vermunt leidt de wekelijkse reguliere repetities met de koorleden en de extra repetities met solisten, orkest en koor voor de circa drie concerten per jaar. Onder zijn leiding is het niveau van het amateurkoor de afgelopen jaren sterk gestegen, zegt de gemeente. Door Vermunts inzet en creativiteit wist het koor, ondanks dalende subsidies, een vernieuwend repertoire ten gehore te brengen.

Vermunt is onder meer verantwoordelijk geweest voor een openluchtconcert aan de Weerdsingel (1992), een concert Brahms in Utrechts zusterstad Brno (2009), het Utrecht te Deum i.h.k.v. de Vrede van Utrecht (2013) en het concert 70 jaar bevrijding in het Spoorwegmuseum (2015).


STEDELIJKE ONDERSCHEIDING

De Maartenspenning wordt door het college van burgemeester en wethouders toegekend aan degenen die zich belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt op lokaal kerkelijk, cultureel en/of sociaal-maatschappelijk gebied, in het bijzonder werkzaamheden die bijdragen tot charitatieve of tot culturele doelen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -