"Kerstboom steeds vroeger in huis"

PROVINCIE UTRECHT - Terwijl pakjesavond nog volop bezig is, staat het volgende feest alweer voor de deur. Verkopers in de regio merken dat veel mensen al vroeg een kerstboom uitkiezen.
Volgens een kerstboomverkoper Cor Quint in Zeist moet een kerstboom steeds langer mee en dus is de keuze belangrijk. "Een boom moet vier, vijf weken in huis staan onderhand. Dan heb je niet zoveel keuze. Dan wordt het óf de Nordmann, of de Fraser spar, die zeer naaldvast is."
In Driebergen gaat het net even anders. Daar kan een kerstboom geadopteerd worden. De boom wordt dan na een aantal weken in huis te hebben gestaan weer teruggebracht. Het volgende jaar kan de boom weer opgehaald worden.
Dat levert volgens de eigenaar van het kerstboomverhuurbedrijf, Theo Engbers, ieder jaar weer leuke situaties op. "Dan krijg je van die situaties waarin de ouders de boom niet zo mooi meer vinden, terwijl de kinderen zeggen: 'wij willen onze boom weer terug. Dat is wel ons pleegkindje'".
De kerstboomverkoper in Bunnik ziet dat wel anders. "Hoe verser, hoe beter", aldus Harry van Zijl. Hij is klaar voor de kerst. "Laat de mensen maar komen. We hebben een glühwijntje voor ze. De sfeer zit erin."

Kerstboomverkoop in de regio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.