Instellingen

Emotionele herdenking Smits Alvarez in Sint-Joriskerk

AMERSFOORT - Honderden Amersfoorters hebben vrijdagavond in de Sint-Joriskerk afscheid genomen van het omgekomen raadslid Ramón Smits Alvarez. Tijdens de emotionele rouwbijeenkomst namen ook zijn vrouw Janien en burgemeester Bolsius het woord.
Lucas Bolsius vertelde zichtbaar aangedaan over het kraambezoek dat hij in het voorjaar heeft afgelegd aan het gezin van de omgekomen Amersfoorter. Smits Alvarez was vader van twee jonge kinderen.
De weduwe van het omgekomen raadslid blikte terug op haar leven met Ramón. Ze omschreef hem als een warm familiemens vol enthousiasme en liefde voor zijn kinderen. Ze hoopt dat mensen hem niet herinneren om zijn fouten, maar om wie hij echt was.

FOUTEN

Ook Arriën Kruyt, vriend van de familie en oud-wethouder, nam het woord. Hij vertelde heel openhartig over de problemen van het raadslid.
Kruyt zei dat Smits Alverez na het verlies van zijn baan uit balans is geraakt en in financiële problemen kwam. "De oplossing die hij daarvoor zocht, was een grote fout. Dat wist Ramón zelf ook."
Toch noemt Kruyt het vooral kwalijk dat het raadslid in verleiding werd gebracht en dat het zo lang door kon gaan zonder dat iemand het in de gaten had. Volgens de oud-wethouder durfde Ramón Smits Alvarez na zijn vertrek uit Amersfoort niet terug te komen uit angst voor veroordeling.

ONE WORD

De bijeenkomst werd vervolgd met een bijdrage van ds. W. Klamer van de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort Noord en er werd muziek ten gehore gebracht, waaronder 'One Word' van Anouk en het lied 'Wat de toekomst brengen moge'.
Na afloop was er geen gelegenheid om de familie te condoleren. Veel aanwezigen schreven wel in de condoleanceboeken die bij de uitgang lagen.
Vorige week maandag pleegde Ramón Smits Alvarez zelfmoord in de Spaanse streek Galicië. Daar komt zijn familie vandaan. Hij werd vorige week bijgezet in het familiegraf bij een klein kerkje in het Spaanse Oza. Smits Alverez werd eerder deze week al herdacht in de gemeenteraad.

Impressie herdenkingsdienst Smits Alvarez in Sint-Joriskerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.