RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Croeselaan boos om sloopplannen

1/2
UTRECHT -

Bewoners van de Utrechtse Croeselaan zijn boos op de gemeente omdat die plannen heeft om hun woningen te slopen. De gemeente Utrecht wil het gebied rondom de Jaarbeurs en het Centraal Station ingrijpend veranderen en op de plek van de woningen moet een parkje komen.

Op een bijeenkomst over de plannen, dinsdagavond, lieten de bewoners hun ongenoegen over de voorgenomen sloop luid horen. "Het kan toch niet waar zijn dat zulke mooie woningen zomaar plat worden gegooid voor een parkje?" Pet van de Luijtgaarden, één van de getroffen bewoners, hoopt dat de gemeente de plannen nog aanpast.

Behalve over de Croeselaan ging het dinsdagavond ook over andere plekken in het stationsgebied. Er waren veel complimenten over de plannen om groen het gebied in te brengen, maar ook zorgen. Er komen drieduizend woningen in het gebied, maar nauwelijks parkeerplaatsen en heel weinig wegen.

De plannenmakers van de gemeente denken dat mensen die in het stationsgebied willen wonen, hun vervoer op een andere manier zullen regelen en helemaal geen auto zullen hebben.

Of de politiek het met de ambtenaren eens is, wordt volgend jaar rond de zomer duidelijk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -