RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opening Utrecht Centraal: films, optredens, yoga en een huwelijk

1/4
UTRECHT -

Het compleet vernieuwde station Utrecht Centraal is woensdagmiddag officieel geopend.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) deed dat op een podium voor een megascherm met selfies. Ze maakte met een selfiestick een 360 gradenfoto van de hal en het publiek.Tijdens de openingsceremonie kregen de bouwers een groot applaus.

De hal van het nieuwe Utrecht Centraal heeft een hoog, golvend dak en is ruim drie keer zo groot als voor de verbouwing. Het project kostte 412 miljoen euro. Met deze hal kan het station elk jaar ruim honderd miljoen reizigers verwerken.

Er waren woensdag tal van festiviteiten in het station, zoals trouwen voor ťťn dag, yoga, muzikale optredens, theater en een pop-upbioscoop. Conductrice Trudy Engelen en machinist Robert de Boer werden in de echt verbonden door burgemeester Jan van Zanen. De huwelijksvoltrekking in de vernieuwde hal trok veel bekijks. Het programma duurt nog tot 22.00 uur.

Bekijk hier de liveregistratie van het huwelijk. Bezoek ook ons liveblog over de opening van het station.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -