Toch geld voor ouderparticipatiecrèche

UTRECHT - Ouderparticipatiecrèches (OPC's) krijgen mogelijk toch deels kinderopvangtoeslag. Minister Asscher wilde de bijdrage afschaffen voor de crèches waar ouders op elkaars kinderen passen, maar na onderzoek wil hij het wetsvoorstel toch veranderen.
Uit het onderzoek blijkt dat de huidige zeven OPC's, waaronder vijf in Utrecht, het erg goed doen. Hoewel er wel verbeterpunten zijn, wil hij de bestaande crèches apart in de wet opnemen en hun kosten vergoeden. De opvangouders krijgen geen salaris, zegt Asscher.
De minister erkent dus dat het goed gaat met de huidige crèches van opvangouders, maar hij wil geen nieuwe OPC's toestaan. Er zijn nog geen regels voor dit soort crèches en op meer bureaucratie en extra werkdruk voor ambtenaren zit hij niet te wachten.

VERBIEDEN

De initiatiefnemers van crèche de Oase in Utrecht vinden het raar dat er geen nieuwe OPC's worden toegelaten. "We zijn er verbijsterd over. Het onderzoek geeft daar geen enkel aanleiding voor en waarom zou je op voorhand al willen verbieden dat ouders hun kinderen zo opvangen?"
Deze week komen de plannen van minister Asscher aan bod bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en dan moet blijken of de parlementariërs net zo denken over ouderparticipatiecrèches.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.