Kieskompas Utrecht: streep door verbreding A27, windmolens op Lage Weide

UTRECHT - Een ruime meerderheid van de kiezers in Utrecht is tegen verbreding van de A27 bij Amelisweerd (55,6 procent), maar voor windmolens op Lage Weide (66,8 procent). Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas in samenwerking met RTV Utrecht.
André Krouwel van Kieskompas vindt vooral de uitkomst over de windmolens opmerkelijk: "GroenLinks, PvdA en D66 vormen het college. Daarmee is Utrecht een zeer progressieve en groene stad. Toch komen die windmolens er niet en dat terwijl de Utrechters ze wel willen."
Ruim 9300 inwoners van Utrecht hebben het Kieskompas ingevuld. Ze reageerden op diverse stellingen. Zo vindt 43 procent dat de prostitutie in de Hardebollenstraat kan blijven. Ook kan de stad door met het ontwikkelen van een gemeentelijke wietkwekerij, oordeelt 58,7 procent.
48,5 Procent vindt dat huurwoningen in achterstandswijken gesloopt mogen worden. De meeste Utrechters zijn van mening dat er niet bezuinigd mag worden op kunst en cultuur.
Een meerderheid vindt dat bijstandsgerechtigden verplicht vrijwilligerswerk moeten doen en anders gekort mogen worden op hun uitkering.
41,7 Procent is van mening dat er meer geld moet naar een harde aanpak van overlastplegers. De meeste deelnemers aan het onderzoek zijn het ermee eens dat overlastgevende inwoners moeten verhuizen naar een speciale buurt buiten woonwijken.
Verdeeldheid is er over de vraag of de gemeente tijdelijk schulden moet maken of moet bezuinigen op sociale voorzieningen. Ook de komst van circussen met dieren naar de stad, verdeelt de Utrechters.
Alle onderzoeksresultaten vindt u in het document hieronder.

André Krouwel van Kieskompas licht onderzoek toe

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.