Inbrekers roven schip Rode Kruis leeg

© ANP/Kippa
UTRECHT - Bij de Utrechtse wijk Kanaleneiland is het vakantieschip van het Rode Kruis, de Henry Dunant, leeggeroofd. De inbrekers sloegen toe in de nacht van zaterdag op zondag. Een woordvoerster van het Rode Kruis bevestigt de inbraak dinsdag tegenover RTV Utrecht.
De daders probeerden een deur te forceren, maar dat mislukte. Uiteindelijk kwamen ze via en raampje binnen. Er was alleen een machinist aan boord. Hij hoorde wel wat, maar had niet de indruk dat er werd ingebroken.
Binnen is een ravage aangericht, zegt het Rode Kruis. Er zijn laptops, geld en een kluis gestolen. Ook zijn er televisies meegenomen uit de gastenvertrekken. De precieze schade is nog niet duidelijk.
Met de Henry Dunant worden vaartochten voor zieken, ouderen en gehandicapten georganiseerd. Die vakanties kunnen volgens het Rode Kruis gewoon doorgaan.
Het schip lag sinds vrijdag in het Amsterdam-Rijnkanaal aangemeerd langs de Rooseveltlaan. Dat is een vaste ligplaats van de Henry Dunant. Volgens schippersvereniging Schuttevaer is dat een beruchte plek waar vaker inbraken zijn geweest in schepen.
Het schip ligt nu in Tiel en gaat daarna door naar Willemstad (Noord-Brabant).

Grote roof uit schip van Rode Kruis