Koningsdag in Utrecht rustig verlopen

UTRECHT - De eerste Koningsdag in Utrecht is rustig verlopen, zonder ernstige incidenten. Sinds vrijdagavond werden er in totaal 37 aanhoudingen verricht.
Het aantal bezoekers dat naar de Domstad kwam, was ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. Vooral zaterdagmiddag was het erg druk in de binnenstad. De politie adviseerde bezoekers daarom niet meer naar de Neude en het Domplein te gaan, maar om uit te wijken naar andere pleinen.
Verder waren er problemen met geparkeerde auto's in de binnenstad, waardoor er met name bij het Westplein gevaarlijke situaties ontstonden.

KONINGSNACHT

Ook Koningsnacht verliep relatief rustig. Elf automobilisten werden betrapt met teveel alcohol op, drie van hen moesten hun rijbewijs inleveren.
Een van de beschonken bestuurders maakte het wel erg bont door met zijn auto over de tramrails te gaan rijden. Zijn auto raakte zwaar beschadigd aan de onderkant. De politie slingerde nog eens zeventien mensen op de bon voor andere strafbare feiten.
Op het Janskerkhof werd een 31-jarige man en zijn vriend ernstig mishandeld door twee stadsgenoten. De 31-jarige Utrechter raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis. De vermoedelijke daders zitten vast.

EEMNES

In Eemnes raakten zaterdagmiddag twee kinderen en een oudere vrouw gewond toen een pony met karretje het publiek inreed. Vermoedelijk verloor de berijdster van het karretje de controle bij het sturen.

Koningsdag Utrecht verloopt zonder grote incidenten
Duizenden mensen bezoeken vrijmarkt Vleuten
De speelgoedactie in Houten van RTV Utrecht leverde 1851,34 euro op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.