Dertien kilo aan illegaal vuurwerk in woning Soest

SOEST - De politie heeft dit weekend een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning aan de Braamweg in Soest. Het vuurwerk is in beslag genomen.
In november kreeg de politie informatie over de levering van een partij illegaal vuurwerk uit het buitenland aan een adres in Soest. Het bleek te gaan om het pand aan de Braamweg, waar agenten dertien kilo illegaal vuurwerk vonden.

COBRA 6

Het ging hierbij om zwaar vuurwerk, waaronder de zogenoemde Cobra 6. De verdachte is aangehouden en verhoord.
Hierbij bleek dat de partij illegaal vuurwerk was gekocht bij een Pools bedrijf en door een pakketdienst was afgeleverd bij de verdachte. Zowel het bezit als het invoeren van illegaal vuurwerk is strafbaar.

EXPLOSIEVEN

Burgemeester Metz laat in een schriftelijke reactie weten dat hij de vondst liever 'explosieven' noemt. "Iedereen spreekt over illegaal vuurwerk, maar als het in huis mis gaat met dergelijke hoeveelheden vuurwerk, dan heb je het over zware explosieven. En zijn de gevolgen niet te overzien. Daarmee wil ik stellen dat illegaal vuurwerk een onjuiste benaming is maar dat we moeten praten over explosieven."
De politie roept mensen die ook tips hebben over illegaal vuurwerk op zich ook te melden. "Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.