Verkoop park Vliegbasis Soesterberg mag doorgaan

SOESTERBERG - De provincie Utrecht mag de onderhandeling met het Utrechts Landschap over de verkoop van park Vliegbasis Soesterberg starten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.
Twee grondbezitters hadden een kort geding aangespannen omdat zij vinden dat de onderhandeling niet exclusief met het Utrechts Landschap mag plaatsvinden. Zij vinden dat deze locatie openbaar aangeboden moet worden.

UITZONDERING

De rechter zegt dat het uitgangspunt in de eigen regels van de provincie nu is dat bij doorverkoop van grond een openbare verkoop of aanbesteding plaatsvindt. Uitzonderingen zijn echter mogelijk en in dit geval mocht de provincie een uitzondering maken, oordeelt de rechter.
"Dit omdat er al heel lang sprake is van een intentie en toegezegde overdracht van het park aan het Utrechts Landschap", stelt de rechtbank. "Omdat het gaat om oude afspraken moest de provincie op grond van haar beleid wel eerst advies vragen. Dat heeft zij gedaan en de voorgenomen onderhandelingen zijn daarmee in overeenstemming."

SCHADE

De rechter woog ook mee dat in dit kort geding niet duidelijk is geworden welke schade de eisers zouden leiden als de provincie de verkoop aan het Utrechts Landschap doorzet. Ook is onduidelijk wat hun belang is bij een verbod op de onderhandelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.