Schot in renovatie smederij Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE - Er lijkt schot te zitten in de renovatie van de Oude Smederij in Lage Vuursche. De gemeente Baarn maakte begin dit jaar bekend het vervallen gebouw aan de Dorpsstraat te willen opknappen.
Bij het pand is een groot paneel neergezet waarop te zien is hoe het gebouw er na de renovatie uit gaat zien. Voor Lage Vuursche is dat een belangrijk moment. "Voor ons is het belangrijk dat we nu zien dat er iets gaat gebeuren, want er is constant uitstel geweest om allerlei redenen", vertelt Hans Geurtsen van de contactcommissie Lage Vuursche.

APPARTEMENTEN

Van de Oude Smederij worden de komende tijd appartementen gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de authentieke uitstraling van het dorp. Maar het plan kwam er niet zonder slag of stoot.
Geurtsen: "Er zijn allerlei plannen geweest, maar die vielen buiten het bestemmingsplan, dus er moesten telkens nieuwe plannen gemaakt worden." Zo werd eerder voorgesteld om er horeca te vestigen. Dorpsbewoners zeiden destijds dat ze daar niet op zaten te wachten.
Dorpsbewoners zijn volgens Geurtsen blij met het ontwerp. "Als je voor het gebouw staat, zou je denken: de smid komt er zo uit lopen en er komt zo een paard aan die beslagen moet worden. Het ontwerp is dus een goede keuze geweest en het hele dorp is enthousiast."
Als alles goed gaat, moeten de appartementen er volgend jaar zomer staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.